Vedeti acesti filmulet si invatati din greselile altora.

Cititi textul si apoi urmãriti clipul video … Apoi trimiteti-l mai departe! … acest lucru ar putea salva o viatã!
Niciodata nu mi-am dat seama ca o cârpã de bucatarie umedã – (poate fi de orice marime daca acopera orice oala), ar putea stinge un incendiu într-o tigaie pe care o acopera!
Aceasta este un video dramatic (numai 30 secunde !!!!, foarte foarte scurt) despre cum trebuie stins un foc ce apare intr-o bucatarie.
… Uleiul dintr-o tigaie s-a aprins. …
Citeste textul introductiv si explicativ urmator, si apoi priveste scurtul clip (30sec.) …
Este un clip care ne deschide cu adevarat ochii!!!
Acesta demonstratie est facuta la o Scoala de Pompieri, cu o tigaie adanca pusa pe foc.
La sfarsitul clipului, un expert, instructor de pompieri, purtand un costum de protectie, si folosind o ceasca cu apa de 8 oz (circa 200 g), arunca apa pe focul produs de arderea grasimii, de la o distanta de circa 10 picioare (circa 3 m).
Incendiul rezultat, va va atrage si dumneavoastra atentia la fel ca si elevilor de la Scoala de Pompieri.

Apa aruncata, fiind mai grea dacat grasimea ce arde deja, se va duce in partea de jos a vasului incins, si se va incalzi si ea (apa), instantaneu (foc sus – grasimea incandescenta, foc jos de la aragaz). Aburul rezultat, (avand un volum mult mai mare decat apa lichida) are o forta exploziva uluitoare si arunca uleiul aprins in sus si in afara. In camp deschis, acesta ar deveni o « minge incandescenta » cu un diametru de circa 30 de picioare (circa 9 m), generand o explozie ce se asemana ca aspect cu o mica explozie nucleara. In interiorul limitat al unei bucatarii, « mingea de foc » loveste cu putere si distruge plafonul si intreaga incapere.
De asemenea, este interzis sa aruncati cu zahãr sau cu fãinã, peste grãsimea incandescenta. O singura astfel de ceascã aruncata, creeaza o explozie ce are puterea a douã dinamite.
Acest clip publicitar are un mesaj important —- priveste-l si nu uita ceea ce vezi !
Spune întreagii tale familii despre acest video sau si mai bine est sa l-il arati sau l-il trimiti.
acest lucru le-ar putea salva viaTa , la un momet dat!