Am primit acest text si filmulet pe e-mail. Consider ca este foarte util sa il popularizam.

Cititi textul si apoi urmãriti clipul video … Apoi trimiteti-l mai departe! … acest lucru ar putea salva o viatã!
Niciodata nu mi-am dat seama ca o cârpã de bucatarie umedã – (poate fi de orice marime daca acopera orice oala), ar putea stinge un incendiu într-o tigaie pe care o acopera!
Aceasta este un video dramatic (numai 30 secunde !!!!, foarte foarte scurt) despre cum trebuie stins un foc ce apare intr-o bucatarie.
… Uleiul dintr-o tigaie s-a aprins. …
Citeste textul introductiv si explicativ urmator, si apoi priveste scurtul clip (30sec.) …
Este un clip care ne deschide cu adevarat ochii!!!
Acesta demonstratie est facuta la o Scoala de Pompieri, cu o tigaie adanca pusa pe foc.
La sfarsitul clipului, un expert, instructor de pompieri, purtand un costum de protectie, si folosind o ceasca cu apa de 8 oz (circa 200 g), arunca apa pe focul produs de arderea grasimii, de la o distanta de circa 10 picioare (circa 3 m).
Incendiul rezultat, va va atrage si dumneavoastra atentia la fel ca si elevilor de la Scoala de Pompieri.

Apa aruncata, fiind mai grea dacat grasimea ce arde deja, se va duce in partea de jos a vasului incins, si se va incalzi si ea (apa), instantaneu (foc sus – grasimea incandescenta, foc jos de la aragaz). Aburul rezultat, (avand un volum mult mai mare decat apa lichida) are o forta exploziva uluitoare si arunca uleiul aprins in sus si in afara. In camp deschis, acesta ar deveni o « minge incandescenta » cu un diametru de circa 30 de picioare (circa 9 m), generand o explozie ce se asemana ca aspect cu o mica explozie nucleara. In interiorul limitat al unei bucatarii, « mingea de foc » loveste cu putere si distruge plafonul si intreaga incapere.
De asemenea, este interzis sa aruncati cu zahãr sau cu fãinã, peste grãsimea incandescenta. O singura astfel de ceascã aruncata, creeaza o explozie ce are puterea a douã dinamite.
Acest clip publicitar are un mesaj important —- priveste-l si nu uita ceea ce vezi !
Spune întreagii tale familii despre acest video sau si mai bine est sa l-il arati sau l-il trimiti.
acest lucru le-ar putea salva viaTa , la un momet dat!

Verificarea stingatoarelor 

Perioada minima de verificare, reparare si incarcare a stingatoarelor de incendiu este de 12 luni pentru stingatoarele cu pulbere si cele cu dioxid de carbon si 6 luni pentru cele cu spuma.

Operatiile de verificare constau in : 

-demontarea completa a stingatoarelor, curatarea si reprotejarea adecvata (vopsirea) stingatoarelor care necesita aceasta operatie
-verificarea aspectului exterior si interior si a starii de integralitate a subansamblelor
-verificarea functionalitatii subansamblurilor componente
-inlocuirea pieselor defecte (corpuri de refulare, manometre, furtune, manere, garnituri de etansare, membrane si inele de cupru, etc.)
-verificarea starii calitative a agentului de stingere (pulbere/spuma) si incarcarea cu agent de stingere corespunzator
-verificarea la etanseitate a recipientului stingatorului conform Prescriptiilor tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR
-starea de incarcare a buteliei cu dioxid de carbon/azot
-sigilarea, inscriptionarea si etichetarea stingatorului cu modul de folosire, focarele de incendiu la care poate fi folosit, date despre producator, data la care stingatorul a fost verificat si data urmatoarei verificari

Intrega operatie de verificare, reparare si incarcare a stingatoarelor se poate face  de catre oricare dintre companiile atestate special pentru aceste operatiuni si avandu-se in vedere procedurile specifice de lucru aprobate de Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila, precum si Prescriptiile Tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR pe una din firmele partenere autorizate pentru acest lucru.

Pentru a solicita  o oferta de verificare a stingatoarelor pe care le detineti va rugam sa trimiteti un e-mail cu numarul de stingatoare pe care il aveti de verificat si tipul acestora la adresa de e-mail contact(at)stingator-incendiu.ro Va vom raspunde in cel mai scurt timp. Nu uitati sa lasati si un numar de telefon de contact.

Obs: Pentru a va putea oferi serviciile cele mai bune si a va asigura o livrare rapida si un pret cat mai bun atat in Bucuresti dar mai ales in tara, in functie de orasul beneficiarului si conditiile de livrare acest produs poate fi livrat si facturat fie de noi, fie catre companiile partenere aflate in teritoriu la acelasi pret. Acest lucru vi se va comunica in momentul in care faceti comanda. Dupa ce faceti comanda pe site va vom contacta pentru o confirmare telefonica ulterioara.