O puternica explozie s-a produs, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 1.00, la parterul unui bloc din orasul brasovean Sacele, din cauza unei improvizatii la instalatia de gaze, in urma deflagratiei neinregistrandu-se victime.

Explozia s-a produs intr-un apartament dintr-un bloc cu patru etaje din Sacele, iar suflul acesteia a spart geamurile apartamentului. Nicio persoana nu a fost ranita, iar o echipa a Distrigaz Brasov a venit de urgenta la fata locului si a deconectat de la reteaua de gaze toate apartamentele.

Pompierii spun ca a existat pericolul ca tot blocul sa sara in aer. “Am fost solicitati sa intervenim dupa o explozie intr-un apartament din orasul Sacele. Ne-am deplasat cu doua autospeciale. Exista pericolul ca blocul sa sara in aer”, a declarat plutonier major Miha Petrescu, comandant garda de interventie in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov.

In apartamentul respectiv se aflau o femeie si cele doua fiice ale acesteia, de 16 si, respectiv, 18 ani. Deflagratia a fost posibila din cauza unor scapari de gaze de la o sursa de incalzire improvizata cu un furtun tras din bucatarie in sufragerie. Femeia a declarat ca in momentul exploziei intrase in baie, iar cele doua fete dormeau.

La locul deflagratiei a venit si o echipa de politisti. Familia care a improvizat ilegal sursa de incalzire urmeaza sa dea seama autoritatilor pentru fapta sa si, cel mai probabil, va fi amendata.

Explozia de la Sacele vine dupa ce saptamana trecuta, vineri, o explozie puternica s-a produs intr-un bloc din cartierul Dumbrava din Zalau, din cauza acumularii de gaze in subsol, incidentul soldandu-se cu doi morti si noua raniti.