Articole

Stingatoare cu spuma SM100

 

Stingatoare cu spuma SM100
Stingatoare cu spuma SM100

Stingatoare cu spuma SM100

Stingatoare cu spuma SM100 ( stingator SM100 )se utilizeaza la stingerea inceputurilor de incendii din clasele B,C în spatii inchise sau deschise (statii PECO, magazine, depozite, magazii, centrale termice, nave etc.).

Stingătoare cu spuma sunt astfel de dispozitive acționate manual care conțin o substanță spumanta ce poate fi refulată și dirijată asupra unui focar de ardere, de regula hidrocarburi, sub efectul unei presiuni create în interiorul  respectivului recipient. In cazul stingatoarelor cu spuma agentul de stingere este apa cu spumogen. Spumogenul este o substanta spumanta neinflamabila care formeaza o pelicula la suprafata apei si cu ajutorul careia se pot stinge diferite inceputuri de incendii din categoria benzinelor, uleiurilor si in general a hodrocarburilor.  Sunt proiectate pentru a fi acționate manual, iar din punctu de vedere al conținutului pot fi: portabile cu o masă de greutate mai mică sau egală cu 20 kg sau  transportabile/carosabile (pe roți) cu o masă de greutate totală de peste 20 kg.

Date onstructive

RECIPIENTUL este executat din tabla de otel prin procedee de sudura omologate, pe masini automate de sudat sau din aliaj de aluminiu. ROBINETUL este executat din alama, fiind prevazut cu maner de sustinere, brat declansator si manometru indicator de presiune.
AGENTUL DE STINGERE – solutie spumanta fluoroproteinica care asigura stingerea cu eficienta maxima pentru focarele de tip B si C.
Spumantul nu contine substante periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator. GAZUL PROPULSOR – azotul (N2). Gaz ecologic fara variatii de presiune la variatiile de temperatura.
Presiune de lucru: 14 bar
Presiune de proba: 25 bar
Control presiune: vizual pe manometru
Temperatura admisa: 0°C … + 55°C
Verificarea  vizuala a acestor extinctoare se face cel putin o data la 30 de zile, prezenta acului indicator al manometrului in zona verde confirmand functionalitatea stingatoarelor.
Verificarea obligatorie a stingatoarelor de catre firma autorizata se face la 12 luni.
PRECIZARI: Toate stingatoarele sunt prevazute cu furtun de evacuare si generator de spuma.
Sunati pentru mai multe informatii, tel: 0723337363, se pot livra gratuit in tara (* gratuit in anumite conditii ) in functie de localitate, cantitate, etc
Livrare rapida in Bucuresti si in tara de stingatoare cu spuma SM100, hidranti, pichete, furtunuri si accesorii PSI.

Perioada minima de verificare, reparare si incarcare a stingatoarelor de incendiu este in general de 12 luni pentru stingatoarele cu pulbere si cele cu dioxid de carbon. in schimb este de doar 6 luni pentru cele cu spuma.

Operatiile de verificare constau in : 

-demontarea completa a stingatoarelor, curatarea si reprotejarea adecvata (vopsirea) stingatoarelor care necesita aceasta operatie
-verificarea aspectului exterior si interior si a starii de integralitate a subansamblelor
-verificarea functionalitatii subansamblurilor componente
-inlocuirea pieselor defecte (corpuri de refulare, manometre, furtune, manere, garnituri de etansare, membrane si inele de cupru, etc.)
-verificarea starii calitative a agentului de stingere (pulbere/spuma) si incarcarea cu agent de stingere corespunzator
-verificarea la etanseitate a recipientului stingatorului conform Prescriptiilor tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR
-starea de incarcare a buteliei cu dioxid de carbon/azot
-sigilarea, inscriptionarea si etichetarea stingatorului cu modul de folosire.
-focarele de incendiu la care poate fi folosit,
-date despre producator, data la care stingatorul a fost verificat

-data urmatoarei verificari

Reglementari legale

Intrega operatie de verificare, reparare si incarcare a  acestor stingatoare se poate face  de catre oricare dintre companiile atestate special pentru aceste operatiuni. Trebuie insa avute in vedere procedurile specifice de lucru aprobate de Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila, precum si Prescriptiile Tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR pe una din firmele partenere autorizate pentru acest lucru.

Solicitari de oferte

Pentru a solicita  o oferta de verificare  stingatoare. Cum  procedati? Va rugam sa trimiteti un e-mail cu numarul de stingatoare pe care il aveti de verificat. de asemeni nu uitati sa trimiteti si tipul acestora. puteti folosi adresa de e-mail contact(at)stingatoare-incendiu.ro Va vom raspunde in cel mai scurt timp. Nu uitati sa lasati si un numar de telefon de contact.