Stingatorul cu pulbere presurizat P1 ( stingator P1 )se utilizeaza la stingerea inceputurilor incendiilor din clasele A,B si C, din spatii inchise sau deschise (depozite, magazii, statii PECO, magazine, mijloace de transport auto, vagoane CFR, centrale termice, nave, etc.), precum si la echipamentele electrice cu tensiuni pana la 1000 V.
RECIPIENTUL este executat din tabla de otel prin proceduri de sudura omologate, pe masini automate de sudat sau din aliaj de aluminiu.
ROBINETUL este executat din alama, si este dotat cu maner de sustinere, un brat declansator si un manometru care indica nivelul de presiune.
AGENT DE STINGERE – pulbere ecologica uscata universala tip ABC-E 40% care asigura stingerea eficient pentru toate tipurile de focare. Aceasta pulbere nu contine substante periculoase pentru sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator.
GAZUL PROPULSOR – azotul (N2), un gaz ecologic fara variatii de presiune la variatiile de temperatura.
Presiune de lucru: 14 bar
Presiune de proba: 25 bar
Control presiune: vizual pe manometru
Temperatura admisa: -20°C … + 60°C
Focar tip: 8A 55BC
Dimensiuni (ØxH): 130×450
Greutate stingator (kg): 2,5 kg
Cantitate pulbere(kg): 1 kg
Substanta de stingere: Pulbere ABC 40
Cantitatea nominala de substanta: 1 kg
Presiunea nominala min/max: 14-16 bar
Inaltime: 290mm
Timp de descarcare: 7 sec
L. min. jet(m): 3 metri
Verificarea vizuala a stingatorului se face vizual la cel putin o data la 30 de zile, prezenta acului indicator al manometrului in zona verde confirma functionalitatea stingatorului.

Verificarea obligatorie a stingatoarelor de catre firma autorizata se face la 1 AN.

Sunati pentru mai multe informatii, tel: 0723337363, se pot livra gratuit in tara (* gratuit in anumite conditii ) in functie de localitate, cantitate, etc

Perioada minima de verificare, reparare si incarcare a stingatoarelor de incendiu este de 12 luni pentru stingatoarele cu pulbere si cele cu dioxid de carbon si 6 luni pentru cele cu spuma.

Operatiile de verificare constau in : 

-demontarea completa a stingatoarelor, curatarea si reprotejarea adecvata (vopsirea) stingatoarelor care necesita aceasta operatie
-verificarea aspectului exterior si interior si a starii de integralitate a subansamblelor
-verificarea functionalitatii subansamblurilor componente
-inlocuirea pieselor defecte (corpuri de refulare, manometre, furtune, manere, garnituri de etansare, membrane si inele de cupru, etc.)
-verificarea starii calitative a agentului de stingere (pulbere/spuma) si incarcarea cu agent de stingere corespunzator
-verificarea la etanseitate a recipientului stingatorului conform Prescriptiilor tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR
-starea de incarcare a buteliei cu dioxid de carbon/azot
-sigilarea, inscriptionarea si etichetarea stingatorului cu modul de folosire, focarele de incendiu la care poate fi folosit, date despre producator, data la care stingatorul a fost verificat si data urmatoarei verificari

Intrega operatie de verificare, reparare si incarcare a stingatoarelor se poate face  de catre oricare dintre companiile atestate special pentru aceste operatiuni si avandu-se in vedere procedurile specifice de lucru aprobate de Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila, precum si Prescriptiile Tehnice PT 5-2003 Colectia ISCIR pe una din firmele partenere autorizate pentru acest lucru.

Pentru a solicita  o oferta de verificare a stingatoarelor pe care le detineti va rugam sa trimiteti un e-mail cu numarul de stingatoare pe care il aveti de verificat si tipul acestora la adresa de e-mail contact(at)stingator-incendiu.ro Va vom raspunde in cel mai scurt timp. Nu uitati sa lasati si un numar de telefon de contact.

Obs: Pentru a va putea oferi serviciile cele mai bune si a va asigura o livrare rapida si un pret cat mai bun atat in Bucuresti dar mai ales in tara, in functie de orasul beneficiarului si conditiile de livrare acest produs poate fi livrat si facturat fie de noi, fie catre companiile partenere aflate in teritoriu la acelasi pret. Acest lucru vi se va comunica in momentul in care faceti comanda. Dupa ce faceti comanda pe site va vom contacta pentru o confirmare telefonica ulterioara.