Articole

Verificarea hidrantilor de incendiu

Verificarea hidrantilor - stingatoare-incendiu.ro
Verificarea hidrantilor – stingatoare-incendiu.ro

Verificarea hidrantilor

Pe fiecare hidrant asamblat trebuie executate o serie intreaga de operatiuni conform procedurilor de verificare dupa cum urmeaza:
–Prima data se evectueaza o  proba de presiune cu actionare ,  proba de presiune la rezistenta cu apa la 10 bar,  proba are durata 2 minute cu element de inchidere complet deschis
–o a doua proba este proba de etansare cu apa la 10 bar, durata 2 minute cu element de inchidere complet inchis
– proba de curgere 2 minute cu elementul de inchidere  deschis complet
Trebuie verificata functionarea elementelor de actionare in timpul deschiderii si inchiderii.
Trebuie verificata functionarea evacuarii apei din hidrant in stare inchisa a hidrantului, orificiul de evacuare trebuie sa fie complet deschis.
1.3. Temperatura la care se efectuiaza montajul hidrantilor nu trebuie sa fie mai scazuta de 5ºC. Exista pericolul de deteriorare a garniturilor din cauciuc. Furtunurile de la hidranti trebuiesc desfasurate si dupa ce au fost verificate la presiune conform  procedurilor de mai sus, vor in infasurate astfel incat cuta sa nu mai fie facuta pe linia celei vechi. 1.4. Montajul hidrantilor in cazul in care este o lucrare noua sau se fac reparatii la cele vechi. practic de va forma o noua cuta iar cea veche va fi indreptata cu aceasta ocazi la o noua roluire a furtunului.

Montajul hidrantilor se va efectua numai cu personal calificat, calificarea personalului este certificata prin certificate de competenta. In plus  in acest sens firma trebuie sa detina autorizatie pentru montajul instalatiilor de incendiu  emis de CENTRUL NATIONAL PENTRU SITUATII DE URGENTA.

Astfel de verificari sunt obligatorii si se trec in fisa instalatiei respective. In general se fac verificari la  o perioada de un an.

Verificarea hidrantilor. Instalatiile de stingere trebuiesc verificate periodic.

Verificarile se fac in general anual si se trec in fisa instalatiei respective. Totodata se face un proces verbal si o factura de la compania autorizata care face verificarea. Se intocmenste dosarul instalatiei si se pun in copii toate documentele de mai sus.