Descrierea produsului: dispersie apoasă de răşină sintetică, fără solvent. În cazul apariţiei incendiului, produsul dezvoltă o spumă izolantă, protejând suprafaţa lemnului de acţiunea directă a flăcărilor. Sistemul de protecţie pasivă la foc a construcţiilor din lemn constă din vopsea protectivă şi lac. Lacul protejează împotriva umidităţii şi abraziunii, fiind folosit şi din considerente estetice. Sistemul este executat în condiţii de asigurare a calităţii ISO 9001, este testat în ţară.

Proprietăţi:

Culoare transparent sau alb
Miros tipic
Punct de aprindere incombustibil
Densitate (20°C) aprox. 1,2 g/cm3
Valoare pH (20°C) aprox. 5
Vâscozitate (20°C) 1000 mPas

Domeniu de aplicare: este utilizat în lucrări interioare. Se aplică pe lemn solid de brad, fag, sau PAL, PFL, etc. cu grosime ³ 12 mm, care sunt folosite pentru acoperiş, tavan fals sau pereţi. Durata de viaţă garantată de min. 20 ani dacă se respectă instrucţiunile producătorului. Produsul poate fi utilizat pentru suprafeţe lemnoase în case, birouri, săli de şedinţă, şcoli, spitale, restaurante, depozite, etc. Nu se recomandă pentru lemnăria expusă eforturilor mecanice, ex. uşi, dulapuri, scări sau când există o umiditate înaltă permanentă (peste 70%).

Mod de aplicare: Suprafaţa trebuie să fie fără praf, grăsime, ceară. Vopseaua veche se va înşătura complet. Prin agitare-omogenizare, materialul tixotropic capătă fluiditate. Produsul se va utiliza nediluat. Aplicarea poate fi făcută prin roluire, pensulare sau pulverizare. În momentul aplicării, temperatura în încăpere trebuie să fie peste 10°C, iar umiditatea relativă a aerului nu trebuie să depăşească 70%.

Consum specific: Recomandări pentru aplicare:
Lemn solid şi placaj  ≥ 12 mm 350 g/m2 Pulverizare 3-4 bar duza 1,8 – 2,5 mm
PAL / lemn nefinisat ≥ 12 mm 420 g/m2 ulverizare fără aer 150 bar duza 13 – 15(20)*
*) = 0,0013 – 0,0015 inches

La pulverizare trebuie să se ia în considerare şi o pierdere de material.

Ambalare: ambalaje tip găleată de plastic de 25 kg.

Timp de uscare: La 20°C şi 60% umiditate relativă a aerului, produsul devine uscat la pipăit după 6 ore. Dacă temperatura este mai scăzută sau/şi umiditatea relativă a aerului este mai ridicată, trebuie să se ia în considerare un timp de uscare mai îndelungat.

Stabilitate la depozitare: Poate fi depozitat cca. 2 ani temperatura camerei (aprox. 23°C) în ambalajul original. Trebuie permanent protejat de îngheţ.

Curăţirea sculelor: imediat cu apă caldă.